Ползите на Видео Live Streaming-а за бизнеса

Видео лайв стрийминг – какво е излъчване на видео на живо в интернет?

Видео триймингът генерално е методът за предаване на данни, използван, когато някой гледа видео в интернет. Начинът да доставяте до потребителите в интернет, видео съдържание в реално време се нарича live streaming (излъчване на живо).

Лайв стрийминга е изпращането на видео сигнал през интернет в реално време, без предварително да се записва и съхранява. Днес телевизионните предавания, потоците от видеоигри и видеоклиповете в социалните медии могат да се предават на живо.

Помислете за разликата между редовното предаване и предаването на живо като разликата между актьор, който гледате на запис по телевизията и друг, който импровизира реч директно пред вас в театъра. При първия съдържанието се създава предварително, съхранява се и след това се предава на аудиторията. При втория публиката получава съдържанието в същия момент, в който актьорът го създава.

В днешно време видео съдържанието може да се предава ефективно и с високо качество в най-различни платформи като например YouTube, Facebook, Vimeo, Zoom и много, много други.

видео live streaming за бизнеса

Защо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да използвате видео Live Streaming (излъчване на живо) в бизнеса си

Може да звучи алогично в днешно време, но все още има бизнеси, които не разбират значението на видео Live Streaming-а (видео излъчване на живо) за развитието си.

Излъчването на видео на живо ви дава възможност да стигнете до милионна аудитория и да популяризирате дейностите или събитията на бизнеса си в реално време.

Като начало, тази технология ви дава близост с аудиторията, която иначе няма как да постигнете или поне не толкова лесно. Тук няма посредник, а вашата презентация и публиката са едно цяло в реално време. Потребителите, които гледат излъчването ви на живо, се чувстват като част от него, а не просто като странични наблюдатели.

Ползи от видео излъчване на живо

Лайв стрийминг е функция за социални мреви като Facebook, Instagram, YouTube и др., която приканва марки и потребители да споделят нередактирани, необработени кадри в реално време.

Тъй като публиката започна да жадува за по-голяма автентичност на марките, необработеното и автентично видео нарасва с огромна скорост и набира популярност. Над 85% от клиентите вече казват, че предпочитат да гледат видео на живо, отколкото да четат например блогове.

live streaming излъчване на живо заснемане

Видео лайв стрийминга ангажира аудиторията

Ексклузивността на един видео Live Stream също е сред отличителните му черти, а всеки, който наблюдава подобно излъчване, чувства съпричастност, както и че е част от ставащото, а то самото е уникално и няма да се случи никога и никъде другаде.

Излъчването на живо води и до ангажираност и взаимодействие, за което допринасят и функциите за коментар и споделяне.

Те водят до разширяване на вашата аудитория и по-добра пряка връзка с нея, до по-добри възможности за реклама и комуникация, до начини вашите видеоклипове на живо да стигнат до милиони потребители в социалните мрежи като Facebook, YouTube или Instagram, както и да им предадат достъпност от всякакви мобилни устройства като таблети или смартфони, така че хората да са свързани с вас винаги и навсякъде.

С една дума, излъчването на живо е достъпен и съвременен начин, който е добре да използвате винаги, когато имате нужда, защото конкурентите ви правят именно това.

Видео лайв стрийминг в снимачно студио в София – Studio246

Ако ръководите бизнес и желаете да достигнете лесно до своите потребители използвайки излъчване на живо в интернет, то тогава определено бихте желали да се свържете с екипа на Studio246.

Ние разполагаме с модерна снимачна техника и всичко необходимо за един професионален live stream. Ще заснемем и излъчим вашите послания на живо в интернет със страхотно качество на картината и звука.

Поръчайте видео live streaming

Ангажирайте екипът на Studio246 за видеозаснемане и излъчване на живо в социалните мрежи или други платформи. Свържете се с нас за безплатна оферта още днес!